Umrežimo se za promjene / Coming to Network together for change

Mreža potrošača Hrvatske traži hitan dolazak Inspektorata da vidimo kome su se obratili banke i dobile dozvolu da ne rade subotom ili je to još jedna od bahatosti i omalovažavanja potrošača do strane bankara. 

Hrvatski građani su natjerani da moraju imaju tekuće i žiro račune u bankama, te da isključivo preko njih primanju svoje plaće, mirovine itd... Dakle... banke su iznad "običnih" trgovaca... Kako do svoje teško stečene place, ako radiš kao pas cijeli tjedan a u subotu gospoda ne rade? Kad bi dobivali place na ruku ne bi bio problem.

Time su potrošači (građani) onemogućeni da kada zažele ili imaju potrebu mogu raspolagati sa svojim novcem.

Sada je to subota, što će bit sutra... utorak? Nas ima 4 miliona.

Ok... ako je već odluka da sva primanja idu preko banke, onda banke moraju dati priliku da u svako vrijeme raspolažemo sa svojim sredstvima i to bez diskriminacije. U Hrvatskoj je još preveliki broj građana, posebno osjetljive kategorije (stariji ljudi) koji se ne mobu koristiti internet bankarstvom, niti se znaku koristiti bankomatima. 

Mreža potrošača Hrvatske smatra da sve javne usluge, a neupitno banke pružaju javnu uslugu, moraju biti dostupne potrošačima bez ograničenja.

Danijel Galović
predsjednik MPH

Dubrovački
Međimurske novine
Net.hr
Regionalni plus